Centres d'Interés de tres dies

La vida al camp

lavidaalcampQuè us sembla si veniu a passar uns dies amb nosaltres a fer de pagesos?

Amb aquest centre d'interès, apropem als nens i nenes a la vida rural fent les feines del camp que ens ensenyaran el pagès Ramón i a la pagesa Aurèlia.

Conèixer la flora i fauna mediterrània. Treballar els Sentits. Passejar. Gaudir. Desconnectar. I connectar amb la natura fomentant el respecte per l'entorn.


OBJECTIUS
Desenvolupar una actitud propícia pel respecte a la natura, adquirint coneixements fonamentals per comprendre i valorar l'ús dels recursos naturals. Conèixer la pagesia i fomentar el treball en equip.

ACTIVITATS

ANEM A L'HORT
Un personatge pagès ens convida i acompanya a conèixer les hortalisses que creixen a cada època de l'any. Regarem les plantes i les verdures de l'hort, traurem les males herbes, plantarem una hortalissa segons l'estació que estiguem i farem recol.lecta!

 

 

VIU EL BOSC (3h)
Recorregut vivencial i interactiu pel bosc on ens anirem trobant amb diversos racons a treballar enmig del bosc. Farem jocs i proves per a treballar els sentits i experimentarem textures i sensacions amb els peus descalços! Toca, mira, olora, escolta... i coneix la flora i fauna que ens envolta!

ANIMALS DE CORRAL

Cabretes, paons i gallines. Visita als animals del corral. Cuidar-los, alimentar-los, i conèixer les seves principals característiques a través de jocs i dinàmques.

 

OLIMPIADES RURALS

Competició per equips on farem jocs molt dinàmics i divertits: llançament d'espardenya, salts de bales de palla, cursa de sacs, relleus de verdures, etc.

 

FEM PA
Taller de cuina. Com a bons pagesos i pageses, farem de manera artesanal, el nostre propi pa. Sabeu d'on prové cada ingredient? Ja veureu quin pa més bo farem!

 

MERCAT

Ja hem fet la collita de l'hort i el pa, ara muntem la nostra paradeta al mercat! Preparem-ho tot, ha de quedar una parada ben atractiva per a que vingui gent a comprar els nostres productes!

 

SAQUETS D'OLOR (EI)

Elaboració manual de saquets aromàtics amb les plantes aromàtiques que anirem a descobrir i a recollir a l'herbolari de Can Ribas.

 

SABÓ ARTESÀ (PRIMÀRIA)

Elaboració manual i modelatge de pastilles de sabó amb glicerina 100% natural, essència i colorants naturals. Cada alumne s'endurà la seva pastilla de sabó.

 

I a la nit... LLAVORS MÀGIQUES I MOLTA GRESCA!

icon pdfVersió per imprimir

Dades de Contacte

Camí de Can Ribas s/n
08415 BIGUES I RIELLS (Barcelona)
T 93 865 63 30

colonies@canribas.com

Avís legal

On som?