Activitats

Hort

hortOBJECTIU: Adquirir alguns coneixements sobre el cultiu, les feines de l'hort i les verdures i hortalisses que creixen a cada època de l'any i apropar als infants al contacte amb la terra.

ACTIVITAT:

Introduirem l'activitat fent ús d'un plafó informatiu i com que anem a fer de pagesos ens posem tots un barret de palla!

Començarem fent un recorregut per l'hort identificant totes les verdures i hortalisses que hi ha plantades. Les coneixerem totes?

Què mengem de cada verdura? les fulles, l'arrel, el fruit? Com ens ho mengem? Cru, cuit, amanit, fregit?

Ens posarem al voltant d'una era que estigui buida i preparem la terra per plantar els planters d'alguna verdura o hortalissa que serà diferent depenent de l'època de l'any que estiguem.

 

Els infants, per parelles, hauran de fer el forat i després ja hi podran ficar el panter a dins.

Un cop ben tapades les arrels... toca regar!

Anirem a buscar les regadores, les omplirem i regarem el nostre planter i també la resta de l'hort, aquesta es una funció molt important! També farem una mica de manteniment traient les males herbes.

També hi ha algunes plantes que ens les mengem, coneixeu el julivert? Quin son els seus usos colinaris? Cada alumne decorarà com vulgui amb colors un test petit de cermàmica, l'omplicarà de terra humida i hi plantarà unes llavors de julivert per endur-se'l a casa.

icon pdfVersió per imprimir

Dades de Contacte

Camí de Can Ribas s/n
08415 BIGUES I RIELLS (Barcelona)
T 93 865 63 30

colonies@canribas.com

Avís legal

On som?