Activitats

Seguir els rastres

seguir rastreOBJECTIU: Conèixer una mica més la cultura dels indis americans i viure l'experiència d'explorar el bosc i conèixer alguns animals mediterranis i d'altres autòctons d'Amèrica del Nord.

ACTIVITAT:

Descobrirem un poblat indi autèntic al mig del bosc i ens convertirem en indis nosaltres també per un dia! Ens pintarem la cara i ens posarem plomes al cap com feien ells!

Qui eren els indis? Coneixerem junts alguns dels seus costums i curiositats mentre ens preparem. Els indis eren caçadors, quina tècnica utilitzaven per trobar els animals?

Seguim els rastres! De rastres n'hi ha de molts tipus... petjades, pèls, plomes, caques, branques trencades... i no només ens serveixen per a poder seguir i trobar l'animal sinó que també ens donen molta més informació.

 

Ara que ja estem preparats, anem a la recerca de petjades de diferents animals pel bosc! Quan ens en trobem una haurem de buscar-ne més d'iguals i les anirem seguint fins on ens portin mentre intentem endevinar de quin animal es tracta. Té urpes o dits? La petjada és gran o és petita?

En arribar a l'amagatall on es troba l'animal corresponent trobarem un cartell informatiu que ens descobrirà algunes coses com per exemple de què s'alimenta o quants anys viu.

Buscarem i seguirem les petjades i trobarem 5 animals diferents: l'esquirol, el mapatxe, el coiot, el búfal i l'ós bru.

 

 

icon pdfVersió per imprimir

Dades de Contacte

Camí de Can Ribas s/n
08415 BIGUES I RIELLS (Barcelona)
T 93 865 63 30

colonies@canribas.com

Avís legal

On som?