Centres d'Interés de tres dies

Viatge a l'Edat Mitjana

viatge edad mitganaVoleu viatjar en el temps i descobrir històries de cavallers, dracs i princeses? Convertiu-vos en autèntics cavallers coneixent la història de l'exèrcit Pudent, la Baronia de Montbui i el cavaller Enric Cor de Dragó. I pels més petits, aconseguirem la poció per ajudar a la Princesa Margalida?.

OBJECTIUS
Conèixer les costums i societat de l'edat mitjana i desenvolupar la fantasia i la imaginació que necessitarem per transporar-nos a l'època.

ACTIVITATS

FORMACIÓ DE CAVALLERS

Ara cal entrenar les nostres habilitats cavalleresques! Farem diversos jocs i practicarem la punteria, la memòria... Sabeu que son les justes? Doncs també farem un torneig!

 

ORDRE DE CAVALLERIES

Taller. Sabeu quin significat podia tenir la imatge de l'escut d'un cavaller? El personatge medieval que ens visitarà ens ho explicarà!. Com us agradaria que fos el vostre escut? Anem a crear-lo! Li donarem la forma que vulguem i el pintarem. També farem el nostre codi d'honor, tal com feien els cavallers a l'època.

 

PETS DE MONJA

Cuinen una recepta medieval! Elaboració de les galetes tradicionals conegudes com a pets de monja amb la visita sorpresa d'un personatge medieval!

 

AGRICULTURA MEDIEVAL

A l'edat mitjana l'agricultura era la principal font d'alimentació. Anem a l'hort i aprenem com es treballa la terra, reguem, traiem males herbes, plantem i recol.lectem.

 

PRINCESES I CAVALLERS (EI-CI)
Els 8 cavallers de la Baronia de Montbui tenen una historia per explicar sobre l'escut que els acompanya. La voleu conèixer? Farem una gimcana pels entorns de la casa a la recerca dels 8 escuts i haurem de realitzar algunes proves per aconseguir-los.

EL BOSC DELS SENTITS (EI-CI)

A l'època medieval calia saber identificar tot tipus d'olors i sorolls a la natura. Fent una ruta vivencial i interactiva pel bosc, posarem en pràctica el sentit de l'olfacte, l'oïda i el gust... endevinarem les olors que s'amaguen dins les caixes? Fem música al mig del bosc! Quin gust us resulta familiar?

 

POCIÓ MÀGICA (EI-CI)
Joc de natura i fantasia. Necessitem un ingredient secret per fer la poció que salvarà la princesa però no serà fàcil, haurem de buscar la cabana del druida Eusevius per consultar el seu llibre de pocions màgiques. N'heu preparat mai alguna? Caldrà anar a buscar tots els ingredients necessaris al bosc! Esteu preparats?

 

EL CONTE DEL DRAC (EI-CI)

Coneixeu la història del Drac Miquel? Com va arribar a Can Ribas? Per descobrir-ho haurem de trobar el llibre que s'ha perdut dins el laberint gegant!

 

LLIBRE DE CAVALLERIES 3h (CM-CS)
Gimcana pels entorns de tota la casa per trobar els 8 escuts perduts del llibre de cavalleries de la Baronia de Montbui. Aconseguirem trobar-los? Haurem de superar algunes proves per aconseguir-los. Coneguem la història del cavaller que s'amaga al darrere de cada escut.

 

SECRETS MEDIEVALS (CM-CS)

A l'edat mitjana no hi havia metges ni hospitals; els druides i curanderos eren els encarregats de guarir als malalts i fer tot tipus de pocions, beuratges i remeis naturals. En voleu conèixer alguns? Si si en fem un? Anem a cercar els ingredients per preparar-lo! Funcionarà?

 

L'ESTENDARD (CM-CS)

Joc dinàmic i de competició per defensar l'honor d'equips! Es faran 2 equips que hauran d'aconseguir l'estandard de l'altre per guanyar. No podran aconseguir-lo sense treballar conjuntament en equip i idear estratègies de joc.

 

I a na nit... GERMANOR, VALENTIA I AMISTAT!

icon pdfVersió per imprimir

Dades de Contacte

Camí de Can Ribas s/n
08415 BIGUES I RIELLS (Barcelona)
T 93 865 63 30

colonies@canribas.com

Avís legal

On som?