Centres d'Interés de tres dies

La volta al Món

masaiVoleu viatjar amb nosaltres? Us proposem fer una ruta pel món mitjançant els costums, la gastronomia, l'idioma i el modus vivendi de diferents cultures. Ens acompanyarà la Mortadel.la Rodamóns, una viatgera molt intrèpida i una mica despistada...

OBJECTIUS
Conèixer la diversitat cultural del món, despertar l'empatia i fomentar la tolerància i la curiositat per adquirir nous coneixements.

ACTIVITATS PER ED. INFANTIL

AMÈRICA DEL NORD: Coneixeu als indis americans?

Poblat Indi: Visitarem el poblat Sioux i descobrim com vivien i algunes curiositats. Ens pintarem com ells, ens posarem un nom indi i farem alguna dansa. Construïrem el nostre propi poblat? Repartim-nos les feines!

Seguir els rastres: Com s'ho feien els indis per anar a trobar els animals al bosc? Seguim rastres com ho feien ells! Recorregut pel bosc on anirem descobrint les petjades i altres rastres tant d'animals mediterranis com d'altres continents a veure fins a on ens porten.

KÈNIA I TANZÀNIA: Voleu anar a la Selva africana?

La tribu dels Massai: Visitarem la cabana massai per conèixer la seva gent i la seva cultura. Ens vestirem i farem una dansa, anirem a practicar la punteria i farem un joc molt divertit! Sabíeu que els nens massai han d'anar a caçar un lleó quan compleixen 14 anys?

Construcció d'una cabana Massai: Construïm junts una autèntica cabana Massai! Farem servir fang, us hi atreviu?

 

POL NORD: Has vist mai un iglú? Ens visitarà un personatge viatger que ens n'explicarà algunes curiositats!

Pesca esquimal: Com s'ho feien per pescar sota el gel? Anem a practicar la pesca esquimal a veure qui pesca més peixos i quina prova hem de superar!

Jocs esquimals: Coneixeu algun joc esquimal? N'hi ha 6 diferents. Tirem el dau a veure quin ens toca i a jugar!

CATALUNYA: Coneixeu l'horta catalana i la flora i fauna mediterrània?

Horta mediterrània: Coneguem l'horta mediterrània i les feines de l'hort, heu plantat mai una hortalissa? Som-hi!

Viu el bosc: Recorregut vivencial i interactiu pel bosc mediterrani. Olora, toca, mira, escolta... i coneix la flora i fauna que ens envolta! Farem jocs i dinàmiques i experimentarem textures i sensacions amb els peus descalços!

 

I a la nit...ON SERÀ LA MOTXILLA DEL NOSTRE AMIC RODAMÓN? ANEM A CERCAR-LA!

 

ACTIVITATS PER PRIMÀRIA

AMÈRICA DEL NORD: Coneixeu la cultura dels indis americans?

Poblat Indi: Visitrem el poblat Sioux i descobrirem com vivien i algunes curiositats. Ens pintarem com ells, ens posarem un nom indi i farem alguna dansa. També anirem a seguir alguns rastres d'animals pel bosc com feien ells!

 

KÈNIA I TANZÀNIA: Voleu anar a la Selva africana?

Excursió Massai: Visitrem la cabana massai per conèixer la seva gent, la seva cultura i algunes curiositats. Després farem una gimcana seguint pistes pel bosc i superant diferents proves!

 

POL NORD: Heu vist mai un iglú? Voleu fer una expedició al Pol Nord? Anem a conèixer la cultura dels inuits, ens visitarà un personatge viatger que ens n'explicarà algunes curiositats.

Expedició al Pol Nord: Jugarem a un joc de taula gegant tots junts on cada equip ha d'anar avançant caselles fins arribar al Pol Nord (centre del taulell). Tindrem una targetes d'una supervivència i anirem tirant el dau però atenció! Que  passarà a la casella on caiguem? Haurem d'utilitzar les nostres targetes, no serà tan fàcl arribar al Pol Nord...

 

XINA: Voleu aprendre l'alfabet xinès? Que en sabem d'aquesta cultura tan diferent?

Caligrafia xinesa: Taller. L'escriptura xinesa és molt diferent de la nostra. Escriurem el nostre om seguint les arts xineses i ens ho endurem a casa per tenir un record de les colònies.

 

AUSTRÀLIA: Sabeu alguna cosa de la seva gastronomia?

Galetes Anzac: Taller de cuina. Elaboració d'una recepta típica de galetes de la cuina australiana. Ja veureu que bones!

 

MARROC: Què en sabem d'aquest país veí? Anem a descobrir-ne coses!

Joc del Marroc: Joc de pistes on haurem de descobrir la identitat del nostre amic secret a través del seu dia a dia. Jugarem també a un joc típic del Marroc!

 

EGIPTE: Els egipcis escrivien amb jeroglífics, n'heu fet mai algun?

El temple secret: Haurem de desxifrar uns jeroglífics i trobar el camí correcte per arribar a la piràmide... Compte! Que passarà si no posem el on toca? No serà gens fàcil arribar-hi!

 

CATALUNYA

Folklore: Posem en comú tot el que sabem dels costums i tradicions catalanes. I ara, practiquem el ball de bastons, una dansa típica molt especial i divertida! Coneixeu els castells? Doncs també practicarem castells!

 

I a la nit... A LA RECERCA DE LA MALETA PERDUDA!

icon pdfVersió per imprimir

Dades de Contacte

Camí de Can Ribas s/n
08415 BIGUES I RIELLS (Barcelona)
T 93 865 63 30

colonies@canribas.com

Avís legal

On som?