Centres d'Interés de tres dies

Viatge a l'espai

cohetVeniu a conèixer l'univers i les estrelles i amb l'Astronauta Vladimir descobrirem els secrets de l'espai. A més, visitarem el nostre PLANETARI dissenyat en exclusiva per Can Ribas per tal de conèixer el Sistema Solar de manera lúdica i divertida.

OBJECTIUS
Treballem els astres, el Sol, la Lluna, els planetes, les constel.lacions i tot alló relacionat amb l'Espai. Aquest centre d'interès té un component didàctic i d'aprenentatge, amb un format lúdic per tal que els alumnes gaudeixin i aprenguin realitzant diferents activitats.

ACTIVITATS
PLANETARI
Visita al planetari de Can Ribas per a fer un viatge a les estrelles, els planetes i les constel.lacions. Tot amb explicacions adaptades a totes les edats. Esteu preparats? 3, 2, 1... amunt!!

JOCS DEL SISTEMA SOLAR

Practicament la memòria, la punteria i jugarem a diferents jocs de taula i dinàmics relacionats amb l'Univers i els planetes.

 

DIARI DE L'ASTRONAUTA (EI-CI)
S'han perdut les pàgines del Diari de l'Astronauta dins del Laberint. Ens ajudeu a trobar-les per poder-lo llegir a veure quina aventura galàctica ens explica?

 

COMETA (EI-CI)

Taller. Amb globus de colors, arròs i paper crearem el nostre propi cometa i el farem volar!

 

MAPA DEL CEL (EI-CI)

Taller. Primer anirem a cercar constel.lacions al bosc a veure quines trobem! Així podrem fer el nostre propi mapa del cel per endur-nos a casa!

 

ELS PLANETES (3h. EI-CI)

Recorregut pels entorns de la casa a la recerca dels 8 planetes del sistema solar i el sol on ens trobarem també amb un personatge galàctic! Per mitjà d'un Joc de Pistes anirem esbrinant més sobre cada un dels planetes i farem diferents proves i jocs d'allò més divertits. Quin és el planeta que esta més a prop del sol? I el que està més lluny? Col.loquem-los per ordre.

 

ESPAI LÚDIC (EI-CI: 1,30h. CM-CS: 3h)

Joc de taula gegant amb una dinàmica activa. És un recorregut per l'Espai i depenent de la casella on caiguem tocarà realitzar una prova o una altra tots junts.

 

COET VOLADOR (CM-CSI)
Taller. Per equips, construirem i decorarem el nostre propi coet. Volarà? Anem a provar-ho!

ORIENTACIÓ (CM-CS)
Sabeu utilitzar una brúixola? Gimcana de pistes per tota la casa. Aprenem les tècniques bàsiques d'orientació per moure'ns tots junts d'una pista a l'altre seguint les coordenades i direcció de la brúixola. Arribarem fins al final? Som-hi!.

 

SECRETS DE L'ESPAI (CM-CS)

Gimcana on farem un recorregut pels entorns de la casa per trobar diferents plafons que ens revelaran alguns dels secrets que amaga l'univers. Col.locarem cada fotografia al seu lloc i realitzarem una prova o joc molt divertit en cadascun d'ells. Com us imagineu un extraterrestre? El dibuixarem entre tots i ens l'emportarem a classe! Rebrem la visita d'un personatge galàctic, quin secret de l'espai ens revelarà?

 

PLANISFERI (CM-CS)

Taller. Elaboració d'un planisferi (mapa del cel) giratori que cada alumne s'endurà a casa i per poder observar i identificar algunes de les constel.lacions que es poden veure al cel en els diferents mesos de l'any.

 

I a la nit.. OBSERVEM EL CEL A LA RECERCA DE LES CONTEL.LACIONS I LES SEVES ESTRELLES!

icon pdfVersió per imprimir

Dades de Contacte

Camí de Can Ribas s/n
08415 BIGUES I RIELLS (Barcelona)
T 93 865 63 30

colonies@canribas.com

Avís legal

On som?