Centres d'Interés d'un dia

La ruta dels sentits

ruta dels sentitsL'entorn natural és una font de motivació pels nens. Recorregut vivencial i interactiu pels entorns de Can Ribas, entre boscos i camps on ens anirem trobant amb diversos racons per treballar els Sentits. Es realitzen jocs i dinàmiques individuals i col.lectives.

OBJECTIUS
Mitjançant els sentits, els nens interpreten el món que els envolta i configuren la seva realitat. En aquest centre d'interès es pretén que l'infant es faci conscient de les sensacions i percepcions que rep a través dels sentits. Treballarem els 5 sentits i els principals òrgans implicats.

ACTIVITATS

PEUS DESCALÇOS
Trepitjada sensorial per un camí de bosc amb diferents materials naturals i artificials, i així percebre diferents textures: rugoses, llises, suaus, toves, dures, fredes...

 

CAIXES D'OLOR
Detectar les diferents olors que podem percebre al bosc. Olorem! N'hi ha de més bones i de més pudents que s'amaguen dins de cada caixeta... de què o qui serà cada una?

 

SONS I SOROLLS
Identifiquem diferents sorolls de la natura, quan trepitgem les fulles, quan el vent mou les fulles, sons d'alguns animalets... i també d'instruments musicals! Aprenem a escoltar el silenci enmig del bosc. També escoltarem algun conte...

 

TASTA'M
Reconèixer els gustos salats, dolç, amarg i àcid diferents proves, quins aliments coneixem amb aquests gustos?

 

QUÈ VEUS?
Des de l'observatori del bosc jugarem a percebre diferents imatges amb efectes visuals, la imatge amagada i altres jocs visuals. Caldrà aguditzar la vista per localitzar i descobrir els animalets del bosc camuflats entre la vegetació.

icon pdfVersió per imprimir

comparteix amb nosaltres

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

Dades de Contacte

Camí de Can Ribas s/n
08415 BIGUES I RIELLS (Barcelona)
T 93 865 63 30

colonies@canribas.com

Avís legal

On som?