Centres d'Interés d'un dia

La ruta dels sentits

ruta dels sentitsL'entorn natural és una font de motivació pels nens. Recorregut vivencial i interactiu pels entorns de Can Ribas, entre boscos i camps on ens anirem trobant amb diversos racons per treballar els Sentits. Es realitzen jocs i dinàmiques individuals i col.lectives.

OBJECTIUS
Mitjançant els sentits, els nens interpreten el món que els envolta i configuren la seva realitat. En aquest centre d'interès es pretén que l'infant es faci conscient de les sensacions i percepcions que rep a través dels sentits. Treballarem els 5 sentits i els principals òrgans implicats.

ACTIVITATS

PEUS DESCALÇOS
Trepitjada sensorial per un camí de bosc amb diferents materials naturals i artificials, i així percebre diferents textures: rugoses, llises, suaus, toves, dures, fredes...

 

CAIXES D'OLOR
Detectar les diferents olors que podem percebre al bosc. Olorem! N'hi ha de més bones i de més pudents que s'amaguen dins de cada caixeta... de què o qui serà cada una?

 

SONS I SOROLLS
Identifiquem diferents sorolls de la natura, quan trepitgem les fulles, quan el vent mou les fulles, sons d'alguns animalets... i també d'instruments musicals! Aprenem a escoltar el silenci enmig del bosc. També escoltarem algun conte...

 

TASTA'M
Reconèixer els gustos salats, dolç, amarg i àcid diferents proves, quins aliments coneixem amb aquests gustos?

 

QUÈ VEUS?
Des de l'observatori del bosc jugarem a percebre diferents imatges amb efectes visuals, la imatge amagada i altres jocs visuals. Caldrà aguditzar la vista per localitzar i descobrir els animalets del bosc camuflats entre la vegetació.

icon pdfVersió per imprimir

Dades de Contacte

Camí de Can Ribas s/n
08415 BIGUES I RIELLS (Barcelona)
T 93 865 63 30

colonies@canribas.com

Avís legal

On som?