Centres d'Interés d'un dia

Viu el Bosc

centre viu al boscRecorregut vivencial i interactiu pel bosc mediterrani on ens anirem trobant amb diversos racons a treballar enmig del bosc. Es realitzen jocs i dinàmiques de grup i individuals que ens fan Viure el Bosc mitjançant els sentits. Toca, mira, escolta... i coneix la flora i fauna que ens envolta!

OBJECTIUS
Conèixer la flora i fauna mediterrània. Treballar els Sentits. Passejar. Gaudir. Desconnectar. I connectar amb la natura fomentant el respecte per l'entorn.

RACONS DEL BOSC

PEUS DESCALÇOS
Fora sabates i mitjons! Circuit pel bosc on trepitjarem amb els peus difrents materials i experimentarem textures i sensacions d'allò més diferents!

JOC DE LES DIFERÈNCIES
Obrim bé els ulls, aquests dos dibuixos semblen iguals... però no ho son! Trobem les diferències entre els dos panells.

CAIXES NIU
Havíeu vist mai una caixa niu? Son casetes que podem construir nosaltres per a que hi visquin els ocellets. Hi trobarem algun ocellet dins? En el bosc mediterrani hi viu el Pit Roig i el Gaig entre d'altres. Els voleu conèixer?

BOLETS GEGANTS
El bosc ens proporciona aliments, anem a conèixer alguns d'aquests aliments com per exemple els bolets però compte! No tots son bons per menjar! N'hi ha alguns de tòxics!

PETJADES
No tots els animalons deixen la mateixa petjada, les sabreu conèixer? De quin animal serà cadascun d'aquestes petjades? Fem girar la fletxa i seguim el caminet de petjades de l'animal que ens hagi tocat.

EL CAU DEL TALP
Alguns animals de bosc viuen sota terra i construeixen túnels. En coneixeu algun que faci això? Passem pel túnel amb els ulls tancats com si fóssim talps, sota terra es tot fosc...

 L'OBSERVATORI
Dins de l'observatori del bosc, podrem descobrir, amb l'ajuda dels bincoles, els animalets que viuen al bosc. Això sí, caldrà fer silenci... ssshhh! Que en veieu algun?

EL FORMIGUER
Què en sabem de les formigues? Sempre treballen en equip i a l'estiu busquen menjar per portar-lo al seu cau. Anem a fer com les formigues, cal formar un bon equip i treballar tots junts per omplir el formiguer amb les llavors.

ELS ROSSEGADORS
Els ratolins i els esquirols mengen pinyes. Mireu quantes pinyes rossegades! Sabeu qui se les ha menjat? Fixeu-vos be, deixen marques diferents amb les dentetes i així podem saber qui se les ha menjat.

icon pdfVersió per imprimir

 

Dades de Contacte

Camí de Can Ribas s/n
08415 BIGUES I RIELLS (Barcelona)
T 93 865 63 30

colonies@canribas.com

Avís legal

On som?